Wednesday, October 12, 2011

Fort Vechten: Vormgevers in Hout 2011

Zaterdag 15 en zondag 16 oktober

'Vormgevers in Hout' is een uniek evenement. In en rond Fort Vechten laten meubelmakers, beeldhouwers, houtdraaiers en andere vormgevers in hout hun werk zien. De sfeer van oude gebouwen en bosachtige terrein vormt een passend decor voor deze publieksmanifestatie. De 13e editie van 'Vormgevers in Hout' vindt plaats op zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2011. 

 Fotografie: www.vormgeversinhout.nl

Dolen door de booggangen
In de kazernes van het fort kan je dwalen langs tentoonstellingen en kleine werkplaatsen. De ruimtes worden door houtkachels verwarmd. De makers zijn op allebei de dagen aanwezig om hun werk toe te lichten. Sommigen organiseren workshops. Anderen houden een lezing in de Grote Feestruimte over het verhaal achter hun kunst of de techniek die ze gebruiken.

Alle deelnemers werken op milieuvriendelijke wijze met inheems hout, of hout met het FSC-keurmerk. Zo dragen ze bij aan een duurzame samenleving en heeft ieder product zijn eigen unieke verhaal.

Wandelen over het terrein
Buiten hangt de geur van hout en je kan rondwandelen over het 17 hectare grote terrein. Kinderen kunnen zich uitleven in de houten speeltuin en een labyrint, speciaal voor dit evenement gebouwd. 

Wie honger krijgt of iets warms wil nuttigen kan prima terecht bij het terras tussen de twee barakken van het fort. Op 'Vormgevers in Hout' kan je de passie voor het materiaal aanraken en voelen. En meenemen naar huis in de vorm van boeken of spelletjes, meubels, kunstobjecten, sieraden of een wandelstok van hout.

 Fotografie: www.vormgeversinhout.nl

Fort Vechten
Fort Vechten is een van de grootste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het doet dienst als sfeervol cultureel en culinair centrum. 

www.fortvechten.nl
www.vormgeversinhout.nl

Datum:       Zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2011
Locatie:       Fort bij Vechten, Marsdijk 2, Bunnik
Geopend:    11.00 tot 17.00 uur
Toegang:     € 5,00, kinderen tot 12 jaar € 3,00 
Parkeren:    € 1,00

No comments:

Post a Comment